Na poctivosť treba odvahu

MAREC 2022   

Hovorí sa, že lož má krátke nohy. Toto staré príslovie má v dnešnej internetovej dobe snáď ešte väčšiu platnosť ako kedysi.


Veľa sa hovorí o tom, že internet priniesol do našich životov množstvo neoverených informácií či falošných správ. Ale čo ak záplava informácií nie je v skutočnosti zlá? Digitálna doba neposunula hranice len smerom k výmyslom, ale aj bližšie k pravde.


Ak si chceme overiť kvalitu výrobku či služby, v priebehu minút si vygooglime recenzie, pozrieme si Facebook stránku výrobcu a cez porovnávacie weby si vyhľadáme ďalšie alternatívy.


Keď naozaj chcete, viete si o zvolenej téme zistiť všetko. Neúprimnosť odhalíte oveľa ľahšie ako kedykoľvek predtým. Ľudia očakávajú, že to, čo sľúbite, dodržíte a že hodnoty, ku ktorým sa hlásite, aj v reálnom svete naozaj uplatníte.


Hovoriť zákazníkom vždy pravdu však nie je ľahké. Vyžaduje si to odvahu. To, čo tvrdíte, musí byť aj reálnou súčasťou vášho fungovania, tú pravdu musíte potom v každodennom živote žiť. A niekedy musíte pomenovať skutočnosti, pred ktorými si verejnosť zatvára oči. 


Vedeli ste napríklad to, že bežne dostupné mäso tvorí z veľkej časti voda?


Tá nestihla odtiecť, pretože zviera zabili v strese a rýchlo, mäso nenechali ani chvíľu postáť. Dokonca sa nájdu aj takí experti, ktorí pre svoj profit do mäsa pridávajú ďalšiu vodu. Nehovoriac o konzervantoch.


Nebojíme sa na takéto praktiky poukazovať a zároveň pristupovať k práci inak ako ostatní. Vo výrobe nič neurýchľujeme. Na každom procese si dáme záležať, aby trval toľko, koľko má, aj keď tým strácame peniaze. Mäso nechávame odstáť dostatočne dlho. Balíme ho, až keď dozreje.


Aj vďaka tomu dnes produkujeme na východe Slovenska mäso svetových kvalít. A šikovným mäsiarom, ktorí odišli do zahraničia, dávame dôvod, aby sa vrátili domov.


Na poctivosť treba odvahu, a preto sme sa rozhodli najnovšie vydanie magazínu Ako má byť venovať ľuďom a príbehom, ktorí majú jedno aj druhé. Zároveň sa v tomto vydaní chceme pred vami úplne otvoriť a umožniť vám nahliadnuť do našej kuchyne, aby ste presne vedeli, čo si od nás kupujete.

Čítať menej
Čítať viac
Spôsobujú priberanie aj závislosť: Čo sú ultra-spracované potraviny a čím ich nahradiť?

Spôsobujú priberanie aj závislosť: Čo sú ultra-spracované potraviny a čím ich nahradiť?

Biochemička Darina Štyriaková: Každý farmár by rád prešiel na ekologické hnojivá, no nemá to ako zaplatiť

Biochemička Darina Štyriaková: Každý farmár by rád prešiel na ekologické hnojivá, no nemá to ako zaplatiť

Čím kravy kŕmime, kde ich chováme a prečo máme taký divný názov: Odpovedáme na najčastejšie otázky o Krava&Company

Čím kravy kŕmime, kde ich chováme a prečo máme taký divný názov: Odpovedáme na najčastejšie otázky o Krava&Company

Šéfkuchár o spolupráci s Krava&Company: Každý výrobok musí byť to najlepšie, čo si v obchode kúpite

Šéfkuchár o spolupráci s Krava&Company: Každý výrobok musí byť to najlepšie, čo si v obchode kúpite